335 sajtómegjelenés, 82 millió forint értékben – elkészült a Skool első média elemzése az iMEDIA által 

2016. 12. 05.

Mint arról már korábban beszámoltunk, nagy örömünkre sikerült tökéletes partnert találnunk arra, hogy pontosan tudjuk, mikor és mit írtak a Skool kapcsán. Az iMEDIA március óta támogatja a Skoolt professzionális sajtófigyeléssel, most pedig egy átfogó médiaelemzést is készítettek számunkra.

Alapítványként az egyik legfontosabb feladatunknak tartjuk ugyanis, hogy ráirányítsuk a társadalom figyelmét az általunk képviselt ügyre, és igyekszünk minél több embernek mesélni arról, hogy miért fontos az, hogy a lányok, nők is megjelenjenek a technológiai szektorban. Ezért két év elteltével, a második születésnapunk alkalmából szerettük volna felmérni, hogy milyen hatása volt a médiában a Skool programoknak.
Büszkék vagyunk rá, hogy két év alatt 335 alkalommal szerepelt a Skool neve a magyar sajtóorgánumokban. A megjelenéseink reklámértéke elérte a 82 millió forintot, míg az elérés értéke a 40 milliő főt. A 15 évnél idősebb magyar fogyasztók átlagosan több mint négy alkalommal találkozhattak releváns Skool hírrel a médiában.
A megjelenésekben nagy szerepe volt a partner cégeinknek is, akik saját csatornájukon keresztül szintén hírt adtak a Skool együttműködésről, a lányok technológiai oktatásának fontosságáról. A legtöbb partner megjelenést az NNG, a Morgan Stanley, az EPAM, az Ericsson és a Nokia együttműködés generálta.
A Skool és a támogatóink neve olyan fontos és olvasott médiumokban jelent meg, mint pl. az Index, Origo, Metropol, Népszabadság, Forbes, HVG, Klubrádió vagy a Kossuth Rádió.
Szintén nagyon fontos eredmény, hogy a megjelenések 95 százaléka pozitív. A semleges cikkek csak értékítélet vagy lényegi információ közlése nélkül említették a Skool egyik programját, vagy a projekt nevét. Negatív megjelenés egyaltalán nem volt látható az elmúlt két évben.
A médiaelemzés részleteit itt tudjátok elolvasni.
Az IMEDIA ma Magyarország egyik meghatározó sajtófigyelő cége. A nemzetközi összehasonlításban is a legfejlettebbek közé tartozó technológiának köszönhetően az IMEDIA olyan egyedi, gyors, pontos, rugalmas és ügyfélbarát megoldásokat képes biztosítani megrendelői számára, amelyek egyedülállóak a magyar piacon. Klasszikus médiafigyelési termékpalettájukat tovább bővíti a fordítás, elemzések és vezetői összefoglalók készítése, valamint Rádió és TV Breaking News szolgáltatásuk.Köszönjük a támogatást az iMEDIA-nak!