Kik vagyunk?

Közelgő foglalkozások

1274
lány vett részt
ingyenes Skool programokon, 2014 június óta :)

AppInventor foglalkozás a Finn Nagykövetségen

2017 May 27

Az egynapos mobilapp fejlesztésre olyan 15-18 éves lányokat várunk, akik szívesen vinnék haza androidos telefonjukon a saját maguk által fejlesztett alkalmazásukat illetve játékukat.
Előzetes programozási ismeretre nincs szükség a részvételhez, de szuper, ha használtál Scratch-et vagy más blokkos appszerkesztőt, mert az AppInventor is ezekhez hasonló.
A foglalkozásra mindenképp hozz magaddal androidos telefont és hozzátartozó adatkábelt, amin tesztelni fogod a munkád. Továbbá szükséged lesz már meglévő Google fiókra, és minimális angol tudásra is, hisz az AppInventor nyelve angol.

Jelentkezem

Processing workshop a Prezinél

2017 June 03

A műhelyfoglalkozásra olyan 15 és 18 év közötti lányok jelentkezését várjuk, akik szívesen megismerkednének a Processing programozási nyelvvel egy szombati foglalkozás keretében.
A foglalkozás során fejlesztők segítségével, játékos formában ismerkedsz meg a programozás alapjaival és rengeteg új, izgalmas dolgot fogsz tanulni, ezt garantáljuk!

Jelentkezem

Nyári Tech Tábor 10-11 éveseknek

2017 July 17

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT

A tábor időpontja: 2017. július 17. - július 21. között
A Skool Űrkutatási Központ kizárólag lányokból álló programozó- és kutatócsoportja a nemzetközi űrügynökségeket megelőzve már idén nyáron megvalósítja a bolygóközi expedíciót, és megtervezi, majd megépíti az expedícióban résztvevő robot prototípusát.
Ez szerinted is nagyot szól? Ismerkedj meg a kihívással, és szállj be te is a csapatba!

Jelentkezem

Műhelyfoglalkozások

Skool Klub

Skool Klubhoz kapcsolódó részletes információkat itt találod: Skool Klub leírás
A Skool Klub indításhoz mesélj magadról kicsit: Skool Klub jelentkezés
Jelentkezésed eredményéről a kérdőívben adott válaszok alapján, legkésőbb június 9. péntekig visszajelzést küldünk.

Scratch Meccs

Miről szól?

A Scratch Meccs a kifejezetten lányoknak szóló játékfejlesztő versenyünk, amelyre egy Scratchben készített projekttel – játékkal, animációval vagy akár történettel – lehet pályázni. Az első helyezett csapatot várja a szuper fődíj: látogatás a varsói Facebook irodájába!

Kinek szól?

A versenyre olyan 12-16 éves lányokból álló, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik szívesen kipróbálnák magukat egy kreatív versenyen. Programozói előképzettség nem feltétel. Az sem gond, ha a csapatban nem csak programozók vannak, hiszen a játékfejlesztés során sok más kreatív készség jól jön, például a grafikához vagy zenéhez.

Nevezés

2017. március 3-ig lehet nevezni a verseny holnapján keresztül az elkészített Scratch projekttel és egy rövid bemutatkozó videóval. A döntőre áprilisban kerül sor, az első helyezett pedig tavasszal utazhat Varsóba. További infó és jelentkezés: www.scratchmeccs.hu

A Skool csapat

Csatlakoznál hozzánk?

Írj nekünk!

Tanácsadó csapatunk

Liptay Gabriella

Kommunikációs igazgató
Magyar Turisztikai Ügynökség

dr. Felde Imre

Kutatási dékánhelyettes
Óbudai Egyetem

Heal Edina

Magyarországi vezető
Google

Bozsó Attila

Regionális vezető
EPAM Systems

Oktatóink

Önkénteseink

Hírek

Bővül csapatunk: Skool programszervező asszisztenst keresünk!

2017. 05. 22.

Skool Programszervező Asszisztens Pályakezdő/gyakornok pozíció Keressük azt a lelkes, elhivatott, pályakezdő kollégánkat, aki részmunkaidős pozícióban, a Skool csapat legújabb tagjaként a következő feladatokban segíti alapítványunk munkáját:   Skool egynapos workshopok […]

Tovább

Változtasd meg a lányok jövőjét: indíts Te is saját Skool Klubot!

2017. 05. 19.

Ha Te is: – elkötelezett vagy a fiatalok technológiai oktatása iránt, – fontosnak tartod, hogy a lányok is megismerjék a tech világ nyújtotta lehetőségeket, – hiszel a kreativitásra, élményekre és […]

Tovább

BETT Show London 2017

2017. 04. 06.

Mekis Péter oktatónk képviselte a Skoolt a világ egyik legnagyobb és legfontosabb digitális oktatási kiállításán, a londoni BETT Shown – most beszámol róla. Hol jut Európában a legtöbb gyerekek által […]

Tovább

Rólunk mondták

Támogató partnereink

Partnerszervezeteink

Sajtó megjelenések

Így lettem okleveles programozó egy nap alatt

"Mire 16 évesek lesznek, elijesztik őket az informatikától"

Programozni tanultam egy 12 évestől

Sikertörténet: 1000 lány tanult programozni

A gyerekek után elkezdik oktatni a tanárokat