Kik vagyunk?

Közelgő foglalkozások

1274
lány vett részt
ingyenes Skool programokon, 2014 június óta :)

Programozás Minecraft-ban a Microsoft-tal

2017 April 29

A foglalkozásra olyan 12-14 év közötti lányokat várunk, akik szívesen megismerkednének a technológia izgalmas világával egy szombat délutáni foglalkozás keretében.

A foglalkozás programnyelve: Minecraft
Előzetes tech vagy matek tudás nem feltétel!

Jelentkezem

Scratch workshopok az Európa Napon

2017 May 07

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban szervezett Európa Napon, a Skool sátorban három alkalommal is tartunk egyórás Scratch foglalkozásokat, amire olyan 11-14 éves lányok jelentkezését várjuk, akik szeretnéntek saját videójátékot fejleszteni.

A foglalkozásra olyan 11 és 14 év közötti lányok jelentkezését várjuk, akik szívesen megismerkednének játékosan a technológiával.

Jelentkezem

Nyári Tech Tábor 10-11 éveseknek

2017 July 17

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT

A tábor időpontja: 2017. július 17. - július 21. között
A Skool Űrkutatási Központ kizárólag lányokból álló programozó- és kutatócsoportja a nemzetközi űrügynökségeket megelőzve már idén nyáron megvalósítja a bolygóközi expedíciót, és megtervezi, majd megépíti az expedícióban résztvevő robot prototípusát.
Ez szerinted is nagyot szól? Ismerkedj meg a kihívással, és szállj be te is a csapatba!

Jelentkezem

Műhelyfoglalkozások

Skool Klub

Jelenleg a Skool Klubok próbaidőszaka zajlik, három helyszínen, Békéscsabán, Miskolcon és Szegeden tartunk Skool Klubokat.
Terveink szerint az ősszel több helyszínen is indulnak majd klubok.
Jelentkezéssel, vagy klub indítással kapcsolatban írj nekünk! skoolklub@skool.org.hu

Scratch Meccs

Miről szól?

A Scratch Meccs a kifejezetten lányoknak szóló játékfejlesztő versenyünk, amelyre egy Scratchben készített projekttel – játékkal, animációval vagy akár történettel – lehet pályázni. Az első helyezett csapatot várja a szuper fődíj: látogatás a varsói Facebook irodájába!

Kinek szól?

A versenyre olyan 12-16 éves lányokból álló, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik szívesen kipróbálnák magukat egy kreatív versenyen. Programozói előképzettség nem feltétel. Az sem gond, ha a csapatban nem csak programozók vannak, hiszen a játékfejlesztés során sok más kreatív készség jól jön, például a grafikához vagy zenéhez.

Nevezés

2017. március 3-ig lehet nevezni a verseny holnapján keresztül az elkészített Scratch projekttel és egy rövid bemutatkozó videóval. A döntőre áprilisban kerül sor, az első helyezett pedig tavasszal utazhat Varsóba. További infó és jelentkezés: www.scratchmeccs.hu

A Skool csapat

Csatlakoznál hozzánk?

Írj nekünk!

Tanácsadó csapatunk

Liptay Gabriella

Kommunikációs igazgató
Magyar Turisztikai Ügynökség

dr. Felde Imre

Kutatási dékánhelyettes
Óbudai Egyetem

Heal Edina

Magyarországi vezető
Google

Bozsó Attila

Regionális vezető
EPAM Systems

Oktatóink

Önkénteseink

Hírek

BETT Show London 2017

2017. 04. 06.

Mekis Péter oktatónk képviselte a Skoolt a világ egyik legnagyobb és legfontosabb digitális oktatási kiállításán, a londoni BETT Shown – most beszámol róla. Hol jut Európában a legtöbb gyerekek által […]

Tovább

Interjú Laurent Roux-val a Scratch Meccs versenyünket támogató Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) munkatársával.

2017. 03. 02.

Laurent Roux-val, az EIT munkatársával beszélgettünk, az általuk is támogatott Scratch Meccs kapcsán az EIT tevékenységéről, a nők szerepéről és arról, hogy mi tesz egy vállalkozót sikeressé.   Független EU […]

Tovább

Inspiráció a négyzeten – Skoolos mozizásra hívtunk 100 lányt, hogy együtt nézzük meg A számolás joga című filmet

2017. 02. 17.

A számolás joga egy klassz mozi és egy fantasztikus, inspiráló sztori. Három nő, Katherine, Dorothy és Mary története, akik a 50 évvel ezelőtt, a számítástechnika őskorában részt vettek a NASA […]

Tovább

Rólunk mondták

Támogató partnereink

Partnerszervezeteink

Sajtó megjelenések

Így lettem okleveles programozó egy nap alatt

"Mire 16 évesek lesznek, elijesztik őket az informatikától"

Programozni tanultam egy 12 évestől

Sikertörténet: 1000 lány tanult programozni

A gyerekek után elkezdik oktatni a tanárokat