OktatóSkool
TípusOnsite Course
Dátumápr 9, 2019 - ápr 9, 2019
Hosszúságegynapos
HelyszínBékéscsaba
Férőhely0Korosztály6-14 évesek
A kurzus áraIngyenes
Buy NowBook Now

RollingOffice programunk egyedülálló módon képes arra, hogy az ország legeldugottabb szegletébe is elvigye a legkorszerűbb informatikai újításokat, és valódi kapcsolatot alakítson ki az érdeklődő gyerekek és a tech szektor között. A célunk, hogy olyan helyekre is eljussunk, ahol nincsenek tech cégek és a gyerekeknek házhoz vigyük a kódolás élményét, digitális alkotás örömét.

Négy programelem megvalósítására kerül sor a nap során:

1.) Pályaorientációs beszélgetés és TechFair

9-12. évfolyam diákjainak, 30 fő, (120 perc)

A foglalkozáson tech cégeknél dolgozó szakemberek mesélnek munkájukról, a technológia világáról, előnyökről és kihívásokról, valamint a munkahelyeken töltött hétköznapokról. Ehhez egy modern tech irodaként berendezett prezentációs utánfutót viszünk magunkkal, így a fiatalok közvetlen élményt szerezhetnek arról, hogyan is néz ki a technológia világa a mindennapokban. Az élményalapú foglalkozás és beszélgetés célja, hogy megmutassuk a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, hogy milyen izgalmas továbbtanulási és karrierlehetőségeket kínál a techszektor.

2.) Scratch ízelítő foglalkozás gyerekeknek

5-8. évfolyam diákjainak, 15 fő, (120 perc)

A műhelyfoglalkozás során a játékokból ismert világok és karakterek segítségével ismerhetik

meg a fiatalok a programozás alapjait, miközben elkészítik saját játékukat Scratch-ben.

A foglalkozás célja a gyerekek bevezetése a technológia világába, érdeklődésük és önbizalmuk növelése a technológia terén. A részvételhez nincs szükség korábbi programozási tapasztalatra.

Az oktató munkáját a tech cégektől érkező mentorok segítik, ami jelentősen meggyorsítja és hatékonyabbá teszi a tanulási folyamatot. Használt eszköz, a Scratch, az internetről ingyenesen letölthető, offline is használható, így a résztvevők otthon is tudják folytatni az alkotást.

3.) Scratch foglalkozás tanároknak
tanárok, 10 fő, (120 perc, párhuzamosan a játékfejlesztő műhelyfoglalkozással)

A kétórás ízelítő tréningen a kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett programozási környezeten (Scratch) keresztül mutatjuk meg a tanároknak, hogy hogyan tudják támogatni a technológia iránt érdeklődő tanulókat és milyen eszközökkel tudják növelni a fiatalok érdeklődését a technológiai alkotás iránt. A tréning célja a tanárok IKT módszertani palettájának bővítése, amit akár saját tárgyuk keretében, akár téma hetek projektjeiben hasznosítani is tudnak.


4.) Rendhagyó szülői

szülőknek, tanároknak 30 fő (60 perc)

Milyen (munka)lehetőségek vannak a tech szektorban? Miért fontos és miért érdemes programozni tanulni? Merre induljak, ha a gyerekemet érdekli az informatika? Többek között ezekre a kérdésekre adunk választ a szülőkkel való rendhagyó beszélgetésen, ahol a tech világával, továbbtanulással, elhelyezkedéssel kapcsolatos kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők.

Erre a programra külsőleg nem tudsz jelentkezni, de ha szeretnéd, hogy a te környékedre is ellátogassunk, jelentkezz iskoláddal az alábbi linken.

Leave a Reply