EUSIC Akadémia – inspiráció Románia startup központjában

2018. 08. 08.

Három intenzív napot töltöttünk Kolozsváron az európai társadalmi innovációs verseny szervezésében, ahol legújabb projektünket képviseltük. Több, mint 700 jelentkezőből minket is beválasztottak a 30 középdöntős közé, akik részt vehettek július 16. és 18. között az RE:THINK LOCAL 2018 mentorálási programján.

Kolozsvár számít Románia startup központjának, így az EUSIC eseménye is egy hubban, a ClujHub területén volt. A program során izgalmas workshopokon vettünk részt és közösen ötleteltünk a közösségépítés, vagy a társadalmi innováció kérdéseiről.

    

 

A bemutatott projektekből többen a fiatalok helyzetének, a menekültek integrációjának kihívásaira reagáltak, ill., a fenntarthatóságra, környezetvédelemre fókuszáltak. A svéd imagiCase és az angol Erase All Kittens a lányok technológiai oktatását célozta meg programozható mobilok és játékok segítségével.

A mi projektünk mozgássérült fiatalok továbbtanulási és elhelyezkedési lehetőségeit szeretné bővíteni azáltal, hogy egy 12 alkalmas, rugalmas programozó képzést biztosítunk számukra. A ConnecTech projekt keretében összekötjük őket egy személyes tech mentorral, aki támogatja a tanulási folyamatot, inspirálja és bevezeti a fiatalokat a technológia és a munka világába.

    

 

A folytatás szempontjából is fontos, hogy találkozhattunk az EUSIC szakmai zsűrijével és egy pitch speech (rövid, meggyőző, nyilvános beszéd) tréninget kaptunk Matt Boardman kommunikációs szakembertől.

Friss impulzusokkal, új ismeretségekkel gazdagodva tértünk haza és folytatjuk a munkát, hogy bekerülhessünk a 10 döntős közé. A felkészülésünket egy 20 órás coaching is segíti Laczkó Zsuzsa közreműködésével.

 

Büszkék vagyunk, hogy bár első alkalommal jelentkeztünk, mégis a középdöntőbe jutottunk és 29 remek csapattal közösen inspirálódtunk, gondolkoztunk.
Szurkoljatok, hogy november 8-án a brüsszeli díjátadóról is beszámolhassunk!