Hello Békéscsabai Skool Klub!

2017. 11. 09.

Sziasztok!

Békéscsaba egyike volt annak a három helyszínnek, ahol 2016 tavaszán elindítottuk a Skool Klubok teszt időszakát. Idén ősszel így már harmadik alkalommal indul Skool Klub Békéscsabán, ahol a Békés Megyei Könyvtár csapatának szervezésében és vendéglátásáben 10 héten át ingyenesen ismerkednek a lányok a kódolás izgalmas világával.

Köszöntsétek szeretettel a Békéscsabai Skool Klubot!

Hello Békéscsaba, hello Békéscsabai Skool Klub!


BekescsabaSkoolKlub2_Fotor

 

Sziasztok,

mi vagyunk a Békéscsabai Skool Klub. Szerda délutánonként a Békés Megyei Könyvtár oktatótermében tartjuk a foglalkozásokat, amire főleg békéscsabai lányok járnak, de van aki 40 kilométerről, Orosházáról jár Skool Klubba!

Büszkén mondhatjuk, hogy Klubunk helyszíne, a Könyvtár nem csak régebben hanem ma is úttörőnek számít. Ez volt az ország első megyei könyvtára. 1958-ban itt vezették be elsőként a szabad könyvválasztás lehetőségét, az u.n. szabadpolcos rendszert. És ez az első nyilvános könyvtár Magyarországon, ahol 3D nyomtató található.

BekescsabaSkoolKlub1

Könyvtárunkban régóta foglalkozunk felhasználóképzéssel, eddig azonban főként az idősebb korosztályt oktattuk informatikai alapismeretekre, webszerkesztésre. Azt gondoljuk, hogy fontos a fiatalabb generáció megszólítása, ezért nagyon örültünk, hogy együttműködhetünk a Skool csapatával és az ő szakértelmükkel támogatva immáron a fiatal lányoknak is nyújthatunk ízelítőt a tech szektor lehetőségeiből.

Szervezőként nekem leginkább az tetszik a Skool Klub foglalkozásokban, hogy nem olyan kötöttek, mint az iskolai foglalkozások. Szimpatikus a módszer, ahogyan a kódolást bemutatjuk a gyerekeknek. Mindig jó érzés látni a sikerélményt a lányok arcán! És büszkék vagyunk arra is, hogy az első két csapatunkból többeket megnyertünk ennek a szép szakmának.

Ettől a 10 héttől is azt várjuk, hogy a lányok sok pozitív élményt szerezzenek a programozással kapcsolatban és a végén lássák azt, hogy nekik is számtalan lehetőség rejlik ezen a területen.

Nagy Levente és Kertész Zoltán

a Békéscsabai Skool Klub szervezője és a Klub oktatója

 

dav

 

Nagy Levente

Levente informatikusként dolgozik a Békés Megyei Könyvtárban. Munkája elég sokrétű, az informatikai eszközrendeléstől a számítógépek karbantartásán át egészen a fotózásig. Ez már a harmadik félév, hogy a Békéscsabai Skool Klub szervezője. Szabadidejében szeret utazni, hobbi szinten foglalkozik 3D tervezéssel.

 

KerteszZoltan

Kertész Zoltán

Zoltán informatikus és könyvtáros, imádja az új technológiákat felfedezni. Az IT szektorban sokáig rendszergazdaként tevékenykedett, manapság könyvtárosként, inkább tartalomszolgáltatóként és kreatívként veszt részt. Imádja a 80-as évek számítógépeit, melyekből van egy kisebb gyűjteménye. A Skool egy lehetőség arra, hogy a lányokat is bevigyük ebbe a világba. A Skool Klubban oktatóként vesz részt. A saját gyerekeit is tervezi bevezetni ebbe az izgalmas világba. Szabadidejében sokat olvas (főként fantasztikumot) és játszik a gyerekeivel.

 


Érdekelnek a Skool Klubok történetei?

Olvasd el az Egri Skool Klub bemutatkozását ITT, a Szegedi Skool Klub bemutatkozását pedig ITT!