Hello Budapesti Skool Klub!

2017. 11. 16.

Sziasztok!

Tudtátok, hogy Budapesten is van egy Skool Klub, ahol 10 héten át, ingyenes iskola utáni foglalkozások keretében ismerkedhetnek a lányok a programozással Scratch játékfejlesztésen keresztül? A Klubnak Budapesten a Webváltó Kft. ad otthont és a cég lelkes önkéntesei szervezik, koordinálják a foglalkozásokat.

Köszöntsétek ti is szeretettel az idén ősszel elindított Budapesti Skool Klubot!

Hello Budapest, hello Budapesti Skool Klub!

 

BudapestiSkoolKlub_csapatfoto

 

Sziasztok,

 

Mi vagyunk a Budapesti Skool Klub, ahol 15 kíváncsi és nem csak budapesti lány kódol kedd délutánonként. A résztvevők között vannak, akik már voltak korábban Scratch táborban, és akadnak olyanok, akik teljesen kezdők. Viszont mindenki segít mindenkinek, gyorsan tanulunk, jó kis csapat jött össze. :)

A Klub foglalkozások helyszíne a WV Kft. oktatási központja, mely helyileg a IX. kerületi Haller Gardens irodaépületben található. A WV Kft. csapata IT szakértői, szoftverfejlesztői, adatbázis-konzultációs, valamint oktatási szolgáltatásokat nyújt Magyarország területén és külföldön egyaránt.

Működési filozófiánknak három alappillére van: a folyamatos szakmai fejlődés, az összetartó közösség és az emberi értékek támogatása. Ezek mind találkoznak a Skool filozófiával. Mindezeken túl számos képzést tartunk felnőtteknek illetve egyetemistáknak, régóta terveztük, hogy fiatalabb korosztályban is kipróbáljuk magunkat. Tetszik a Skool oktatási filozófiája, valamint az elérendő cél, illetve a képzési szándék. Ezek mind mind motivációt jelentettek számunkra a csatlakozáshoz. Ennek megfelelően az élményalapú projektmódszertant, a pozitív és támogató szemléletet, és magát a Skool célját, vagyis lányok technológiai oktatását és bátorítását tartjuk a Skool Klub legfontosabb elemeinek.

Ettől a 10 héttől azt várjuk, hogy az összejött csapattal 10 hasznos és jó hangulatú alkalmat sikerül eltölteni, aminek végén az összes résztvevő (lányok, oktatók, szervezők és mentorok) tudással, pozitív élményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodik.

Hermann Éva és Regele György

Budapesti Skool Klub szervezője és oktatója

 

HermannEva

Hermann Éva

Éva évek óta foglalkozik informatikai képzések szervezésével és nagyon örül neki, hogy végre a lányok is teret kapnak az informatikában. Mit csinál, ha nem dolgozik? Utazik, lakberendez és kutyázik.

 

RegeleGyorgy

Regele György

György matematika-fizika-informatika szakos középiskolai tanár. Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban tanít, informatika vezetőtanár. Ez azt jelenti, hogy a hatosztályos gimnáziumban diákokat is és végzős tanárjelölteket is tanít. Kedvence az élményalapú informatikaoktatás, ezért is jött a Skool-ba: sokat tanulni, aranyos gyerekekkel találkozni, és ötleteket szerezni, hogyan taníthatna még jobban.

Innovációs, robotos, mobilfejlesztő szakkört is tart. Diákjaival nyáron részt vettek az angol rendezésű TeenTech versenyen, amelyet nemzetközi kategóriában megnyertek. Van egy floorball iskolai csapata, mellyel diákolimpián jó helyzéseket szoktak elérni. Van 3 gyermeke, mindhárom egyetemista. És kedvence a kókuszgolyó. :)

 


Érdekelnek a Skool Klubok történetei?

Olvasd el az Egri Skool Klub bemutatkozását ITT, a Szegedi Skool Klub bemutatkozását ITT a Békéscsabai Skool Klub bemutatkozását pedig ITT!