Hello Egri Skool Klub!

2017. 10. 17.

Sziasztok!

Idén fontos mérföldkőhöz érkeztünk: az ország 7 különböző pontján indítottuk el a Skool Klubokat, ahol a lányok 10 heten keresztül, iskola utáni foglalkozások keretében ismerkednek ingyenesen a programozással a Scratch játékfejlesztésen keresztül.  

A Skoollal több, mint három éve dolgozunk azon nap mint nap, hogy minél több lány ismerhesse meg a technológiai pálya lehetőségeit. Így nagy öröm számunkra, hogy mások is csatlakoznak hozzánk, akik idejükkel, önkéntes munkájukkal és határtalan lelkesedésükkel velünk együtt dolgoznak azon, hogy minél több lány megismerje a technológia izgalmas és lehetőségekkel teli világát.

Szeretnénk Nektek és a nagyvilágnak is bemutatni a Skool Klubokat és azokat a lelkes szervezőket és oktatókat, akiknek köszönhetően a Klubok elindulhattak.

Köszöntsétek ti is szeretettel az Egri Skool Klubot, ahol idén ősszel először indul Klub.

Hello Eger, hello Egri Skool Klub! :)

 

!Egri Skool Klub csapatfoto

Sziasztok,

mi vagyunk az Egri Skool Klub: 15 egri és Eger környéki lány, elkötelezett és lelkes oktatók és szervezők csapata, akik hétfőnként összegyűlnek Eger belvárosában, a Bródy Sándor Könyvtárban, hogy kódoljanak.

Nagy öröm számunkra, hogy Egerben is elindíthattuk a Skool Klubot. Egyfelől mi is nagyon fontosnak tarjuk a fiatal lányok tech irányú orientálását, így teljes mértékben egyetértünk a Skool céljaival és örülünk, hogy a Klubban mi is ezt támogathatjuk. Másfelől, Egerben korábban csak fizetős lehetőség volt arra, hogy a lányok ismerkedhessenek a programozással, azonban nem rég ez a lehetőség is megszűnt. Így különösen nagy szükség volt egy ilyen kezdeményezésre a városban és a környéken!

Ezt jól mutatja, hogy a Klubba nem csak Egerből, hanem a környező településekről is járnak be lányok. Olyannyira, hogy az egriek kisebbségben is vannak. :) Van aki Szilvásváradról, van, aki Bélapátfalváról utazik ide, de a rekordot a Gyöngyösről érkező lány tartja: ő 50 km-ről jár be hozzánk!

A Skool Klubnak Egerben a Bródy Sándor Könyvtár ad otthont, ahol mindig nagyon barátságosan fogadnak minket. Sőt, 1 éves ingyenes könyvtári tagságot is kaptak a Klubos lányok és egy szülőjük a Könyvtár jóvoltából.

A Skool Klubban leginkább a módszertan és az oktatási elvek fogtak meg minket.  A Skool szemléletbe mondhatni első olvasásra beleszerettünk! Már az első pontját is zseniálisnak tartjuk: “Érezd jól magad a bőrödben!” Ezt legszívesebben mindenhová, minden iskolába kiragasztanám, hogy minél jobban belevésődjön a tudatunkba. Ezzel a jelmondattal készülünk minden egyes alkalomra mi is!

Mit várunk ettől a 10 héttől? – Sok mindent. :)

Azt, hogy a lányok önbizalma növekedjen. Azt, hogy megismerkedjenek a Scratch-csel annyira, hogy ha lesz kedvük, akkor maguk is tudjanak önállóan projektet készíteni benne. És azt, hogy kialakuljon/megerősödjön bennük az a tudat, hogy az informatika nem csak a fiúknak való dolog. Bízunk benne, hogy kedvet kapnak a tech területtel való foglalkozáshoz és terjesztik majd a Klub jó hírét.

Erika és Gábor

az Egri Skool Klub szervezője és oktatója

Kalo_Erika_Egri Skool Klub

Kaló Erika

Erika IKT (információs és kommunikációs technológia) tanácsadóként dolgozik a Modern Vállalkozások Programjában, de előtte is 11 évig a non-profit szférában dolgozott. Tanácsadóként és EU-s projektesként is mindig a segítségnyújtás motiválta. A Heves megyei szakképzést nemzetközi mobilitás tanulmányutak szervezésével, a zöld gondolkodást szemléletformáló kampányok szerezésével, a megújuló energiák használatát tananyag fejlesztési projektekben való közreműködéssel igyekezett elősegíteni. Jelenleg kkv-knak (mikro-, kis és közepes vállalkozásoknak) segít abban, hogy megtalálják a számukra legoptimálisabb megoldást a digitalizálódáshoz. Lányos anyaként teljesen elhivatott a Skool alapelvei mellett. Nagy izgalommal és lelkesedéssel kezdett az Egri Skool Klub szervezésébe, lelkesedése a környezetére is átragad. Mit csinál, ha nem dolgozik? Pl. vízitúrát vezet a Békatutajnál a Bodrog ártéren, síel a francia Alpokban, vagy elmegy a Bükkbe egyet túrázni.

 

ErkiGabor

 

Erki Gábor

Gábor informatika-számítástechnika szakos tanárként dolgozik az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium kötelékében már 14 éve. Munkája során 13 és 20 év közötti fiatalokkal találkozik más- más típusú osztályokban, így a tárgy számos részterületét tanítja. A Scratch programozással konkrétan a hat osztályos gimnáziumi képzés keretében foglalkozik. A programot zseniálisan jónak tartja, szereti használni, többek közt ezért is vállalta el ebben a félévben a Skool foglalkozások tartását. Szabadideje nagy részét a családjával tölti. Mivel a Bükk lábánál fekvő faluban élnek, rengeteget vannak a szabadban a gyerekekkel, párjával néha feltűnnek teljesítménytúrákon is. Hobbijai továbbá a testépítés valamint a dinamikus sportlövészet.