Hello Kállósemjéni Skool Klub!

2017. 11. 23.

Sziasztok!

Idén ősszel Kállósemjénben is elindult egy Skool Klub, ahol 10 héten át, ingyenes, tanítás utáni foglalkozások keretében ismerkednek a lányok programozás világával és sajátítják el a programozó gondolkodásmód alapjait Scratch játékfejlesztésen keresztül.

Szeretnénk Nektek és a nagyvilágnak is bemutatni a Kállósemjéni Skool Klubot és a Klub lelkes szervezőjét és oktatóját, akiknek köszönhetően ez a Klub elindulhatott és működhet.

Ismerjétek meg Ti is a Kállósemjéni Skool Klubot!

Hello Kállósemjén! Helló Kállósemjéni Skool Klub!
Kallosemjen_2foto

 

Sziasztok,

mi vagyunk a Kállósemjéni Skool Klub: 15 érdeklődő, többségében 11-12 éves helybéli kislány, egy lelkes oktató és szervező csapata. Csütörtök délutánonként a Kállósemjén Közösségi Házában, a nagyközség központjában jövünk össze kódolni.

Szervezőként és oktatóként azért jelentkeztünk a Skool Klub inditására, mert igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani az itt élő gyermekeknek. Mivel hátrányos helyzetű kistérségben élünk, ezért különösen fontos, hogy a foglalkozásokra bárki ingyenesen jöhessen, az esélyegyenlőség érdekében.

A Skool Klub pedig pontosan ilyen lehetőséget kínál.

A 10 hét során szeretnénk, ha a lányok megkedvelnék a programozást. Célunk, hogy motiváltakká váljanak az informatikai ismeretek elsajátítása iránt. Ezek mellett fontosnak tartjuk, hogy a lányok között baráti kapcsolat alakuljon ki a foglalkozásokon és egymást támogassák a feladatok megoldása során.

Éva és Ica

a Kállósemjéni Skool Klub szervezője és oktatója

 

SullerEva

 

Suller Éva

Éva végzettségét tekintve közgazdász, pénzintézeti szakirányon. 6 évet dolgozott takarékszövetkezeteknél, most pedig a Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület csapatát erősíti. A Skoolban való részvétel egy új lehetőség a település jövőjének jobbá tételéhez.

A lánya 5 éves, aki még nem tud részt venni a Skool foglalkozásokon.

Mit csinál, ha nem dolgozik? Szeret kirándulni, gombát szedni, olvasni.

 

 

Egri Józsefné

Ica évek óta dolgozik általános iskolai tanárként, valamint a Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület alapítója és elnöke. Örül, ha új lehetőséget tud nyújtani a településen lakóknak. Szabadidejében szívesen játszik. Szereti a társasjátékokat.

 

 


Érdekelnek a Skool Klubok történetei?

Olvasd el az Egri Skool Klub bemutatkozását ITT, a Szegedi Skool Klub bemutatkozását ITT a Békéscsabai Skool Klub bemutatkozását ITT, a Budapesti Skool Klub bemutatkozását pedig ITT!