Hello Kaposvári Skool Klub!

2017. 12. 06.

Sziasztok!

Ismerjétek meg ti is a Kaposvári Skool Klubot, ami idén ősszel frissen csatlakozott a Skool Klubok közé! Mi történik egy Skool Klubban?  A lányok 10 héten át, ingyenes, tanítás utáni foglalkozások keretében ismerkednek a programozás izgalmas világával. Most már Kaposváron is.

Szeretnénk Nektek és a nagyvilágnak is bemutatni a Kaposvári Skool Klubot és a Klub lelkes csapatát.

Hello Kaposvár! Hello Kaposvári Skool Klub!

 

Kaposvar1_Fotor

 

Sziasztok,

mi vagyunk a Kaposvári Skool Klub, 14, főleg 6. osztályos általános iskolás, érdeklődő és egyre nyitottabbá váló lány, és lelkes szervező és oktató csapata. A lányok közül többen úgy jöttek a Klubba, hogy valamelyik barátnőjüket is rábeszélték a foglalkozáson való részvételre.

Szombat reggelente gyűlünk össze kódolni a a Kaposvári Digisuli oktatótermében. A teremhez külön szülői váró tartozik, ahol a szülők tudnak beszélgetni illetve teázni, amíg a gyermekeikre várnak. A saját termünkben minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat. Mindenkinek tudunk saját számítógépet biztosítani, a kivetítőn keresztül lehetőségünk van rá, hogy mindenki bemutathassa munkáját.

A Skool Klub indításában a legnagyobb motivációs erő az volt, hogy Vidnek, a Klub szervezőjének 2 leánygyermeke van, akik közül a 12 éves lány járt a fiúk közé tech foglalkozásokra, de nem érezte jól magát a hasonló korú fiúk között. Így Vid és rajta keresztül mi is éreztük, hogy szükség van csak lányoknak szóló technológiai programokra.

E mellett látjuk azt is, hogy partnercégeink között, mindössze egy olyan szoftverfejlesztő vállalkozás van a megyében, ahol nagyobb számban dolgoznak nők is. Ezért elengedhetetlennek gondoljuk, hogy a jövő generációjának képviselői elhiggyék, a lányokra is szükség van ezen a területen!

További indok volt számunkra a Klub indításra, hogy a lányoknak szóló ingyenes foglalkozások jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a technológiai foglalkozásokat és a Digisuli működését szélesebb körben népszerűsítsük.

Azt szeretnénk, hogy ezek a lányok akik az első Kaposvári Skool Klubon részt vesznek, fokozottabban érdeklődjenek a technológiai szakmák iránt, minél több kortársuknak elmeséljék élményeiket. És örülnénk, ha akár most, akár a későbbiekben visszatérnének hozzánk más jellegű képzésekre is.

A Skool klub legfontosabb hozadékának azt tartjuk, hogy elkezdett kialakulni egy olyan közösség, ahol a kezdetben bátortalan, bizonytalan lányok már nyíltan meg merik fogalmazni elképzeléseiket, megosztják a csapatban a véleményüket és jó hangulatú, érdekes foglalkozásokon vesznek részt, ahonnan senki nem akar hazamenni.


Vid és Krisztián

a Kaposvári Skool Klub szervezője és oktatója

 

 

Dr.HonfiVidSebestyén

Dr. Honfi Vid Sebestyén

Vid több, mint 20 éve foglalkozik informatikai oktatások szervezésével, különböző korosztályok és különböző előképzettségű emberek számára. Főállású egyetemi oktatóként hisz abban, hogy csak akkor lehet sikeres szakembereket nevelni a jövő számára, ha már kisgyermek korban élményszerűvé teszik számukra az oktatást, fenntartva ezzel a folyamatos érdeklődést és motivációt. Ezt a missziót hirdeti az óvodás kortól az általános és középiskolás koron át egészen a fiatal felnőttek szervezett formában történő oktatásáig. Hogy mit csinál, amikor éppen nem dolgozik? Akkor legszívesebben 2 kislányával tölti az időt, közösen játszanak, kirándulnak, beszélgetnek és robotokat is építenek.

 

10997273_925339310832936_4057189783764799756_o

Tálos Krisztián

Krisztián 42 éves két fiúgyermek édesapja. A Blokk programozással gyermekei érdeklődése okán került kapcsolatba. Nagyobbik fia igazi kocka, és hogy ne csak játsszon, hanem tanuljon is valamit, elkezdett vele Blokk programozást tanulni. Később lehetőséget keresett, hogy hol tudna a gyermek szervezett keretek között programozást tanulni. Kaposváron ilyen helyet nem talált, ezért Viddel közösen létrehozták a DigiSulit Kaposvár és környéki gyermekek számára. Az első tapasztalatok után azt látta, hogy a programozásra főleg fiuk jelentkeznek, ezért elkezdtek abban gondolkodni, hogy kellene külön csak lányoknak szóló csoportot indítani. Ekkor találták meg a Skool felhívását, amely tökéletesen passzolt az elképzeléseikbe. A nyári tréning után biztos volt benne, hogy ezen keretek közt érdemes a lányok érdeklődését a kódolás iránt felkelteni.

 

 


Érdekelnek a Skool Klubok történetei?

Az Egri Skool Klub bemutatkozását elolvashatod ITT, a Szegedi Skool Klub bemutatkozását ITT a Békéscsabai Skool Klub bemutatkozását ITT, a Budapesti Skool Klub bemutatkozását ITT, a Kállósemjéni Skool Klub bemutatkozását pedig ITT!