Hello Miskolc, hello Miskolci Skool Klub!

2017. 12. 20.

2017. őszi félévében harmadszor is sikeresen zajlott le a a Skool Klub Miskolcon, ami azt jelenti, hogy már több, mint 37 lány láthatott bele önkénteseink segítségével a technológia izgalmas világába ebben a városban. Az őszi félévben a Vodafone miskolci székháza biztosította a helyszínt a 10 hetes foglalkozásnak, így a fiatalok egy szupermenő, innovatív munkahelyet is megismerhettek.

 

Sziasztok,

mi vagyunk a miskolci Skool Klub. Szinte a kezdetektől követjük a Skool tevékenységét, és már korábban sikerült egy ilyen 10 alkalmas klubot vezetni, amelyet nagyon jó visszhang követett. Emellett nagyon fontos, hogy teljesen magunkénak érezzük a Skool küldetését. A célunk, hogy a lányok a foglalkozások alatt nagyon nagyon jól érezzék magukat amellett, hogy tanulnak is valamit a Scratch, és a programozás művészetéről. A lányok leginkább Miskolcról érkeztek hozzánk, de van köztük vidéki is, aki kifejezetten csak a program miatt utazik. Van, aki most találkozott először a Scratch programmal, de van aki már tapasztalattal érkezett. Többen úgy gondolják, hogy programozással kívánnak foglalkozni a jövőben. Így hát könnyű dolgunk van. Szeretnénk, ha rálátnának kicsit erre a világra, és közelebb kerülnének az IT szakmához.

Szerintünk a Skoolban maga a szemléletmód a legfontosabb. Ez pedig érvényes a módszertanra, a szervezésre, a foglalkozások tartására is egyaránt. Az, hogy partnerként dolgozzunk együtt projekteken, egymást támogatva, segítve. Szerintem ez a legfontosabb. Ettől egyedi és különleges a program.

 

Arcok a miskolci Skool Klub mögött

 

Majó Márk Gábor, a miskolci Skool Klub önkéntes szervezője

Márk nagyon szereti az innovatív, pedagógiai módszereket, gyakorlatias ember, és sok tapasztalatot gyűjtött már. Többek között iskola idő utáni alternatív IT környezetben foglalkozott fiatalokkal és kalauzolta őket a hightech világban. Most is fiatalokkal nevelésével foglalkozik Miskolcon. Néha kicsit szétszórt, de igazán együtt tud gondolkodni ha egy ilyen szuper ügyről van szó. Hobbija a fotózás, a túrázás, lehetőség szerint egyszerre a kettő.

 

Mozgó Endre, a miskolci Skool Klub önkéntes oktatója

Endi a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium informatika szakos tanára. Oktatási körülmények között is az az elve, hogy a gyerekek játszva ismerkedjenek meg azokkal a fontos informatikai eszközökkel és programokkal, amit később hasznosíthatnak az életben. Fontos, hogy ne megijedjenek, hanem inkább kreatívan álljanak hozzá ezekhez. Azért örül és dolgozik szívesen a Skoolos lányokkal, mert önszántukból, nagy örömmel “dolgoznak” abban az időben amit eltöltenek egymással. Kreativitásuk határtalan. Nagyszerű megismerni ilyen lányokat, akikkel kikapcsolódás az együttlét. A “programozás” mellett a játékok feldobják még jobban az amúgy is vidám hangulatot. Jó így kikapcsolódni, sokszor olyan mintha a hobbiját űzné munka közben is. Nagyon szeret még szabadidejében kirándulni, utazgatni és találkozni a barátokkal.