Hello Szegedi Skool Klub!

2017. 10. 26.

Sziasztok!

Szegeden idén ősszel már harmadik alkalommal indul Skool Klub, idén is az Epam Systems-nél, a cég nagyszerű csapatával kódolnak a lányok 10 héten át, ingyenes, iskola utáni foglalkozások keretében.

Köszöntsétek Ti is szeretettel a Szegedi Skool Klubot!

Hello Szeged, hello Szegedi Skool Klub! :)

20171024_161834

 

Sziasztok,

mi vagyunk a Szegedi Skool Klub, aminek – immáron harmadik alkalommal – az Epam System Kft. ad otthont. Alig pár hete költöztünk be az új irodánkba, amely modern megjelenésével elkápráztatja az ide látogató gyerekeket. Nagy és tágas tréning szobánkban pedig kényelmesen programozhatunk a lányokkal.

A foglalkozásra szeretettel várunk minden 11 és 14 év közötti lánykát, így a résztvevők általában nem ismerik egymást az elején. Akad olyan elhivatott lány is, aki 25 kilométerről jár Szegedre, a foglalkozások kedvéért!

Minden foglalkozásunk célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, örömmel vegyenek részt az órákon, nagy barátságokat kössenek, és persze, hogy betekintést nyerjenek az informatika világába és cégünk életébe.

Az Epam Systems Kft-nál mi fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalás szerepét a közösségben. Célunk, hogy a fiatal generációnak megmutassuk az informatika szépségeit, bízva abban, hogy egyszer ők is ezt a szakmát választják. A szegedi Epam-nál szerencsés helyzetben vagyunk, mivel egy egész, úgynevezett Growth&Development csapatot alakíthattunk ki azért, hogy kifejezetten e célra koncentrálva végezhessük a munkánkat.  A Skool klub nagy segítséget nyújt ebben, megfelelően kidolgozott tananyagokkal és módszertani ismeretekkel.

 

EPAM_GnDteam_Fotor A Growth&Development csapat

 

A legfontosabb számunkra a Skool Klubokban az, hogy Skool lényegében kitaposta azt a rögös utat előttünk, amelyet mindenkinek végig kellene járnia, ha hasonló foglalkozásokat szeretne indítani. Egy olyan “kulcsrakész” megoldást állítottak össze, amely lefed mindent, amire ilyenkor gondolni kellene, a levelezési szövegpanelektől, a tematika összerakásán át, a teendők részletes leírásáig.

Így nekünk szinte nincs is más dolgunk, mint a lányokra és a foglalkozásokra koncentrálni, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a 10 hét minden egyes órájából!

Horváth Martina

a Szegedi Skool Klub szervezője és oktatója

 

 

Horvath Martina_Fotor

Horváth Martina

Martina karriere az Epam Systems Kft.-nél Android szoftverfejlesztőként indult. Ez körülbelül másfél éve történt, néhány hónappal a fentebb említett Growth&Development csapat megalakulása előtt. Egy éve, az első Skool klub indulásakor a szervező még Győri Judit volt, de Martina már akkor is részt vett az oktatásban, egyelőre a fejlesztői munkái mellett. Az év elején iroda átszervezési okok miatt, úgy alakult, hogy a mobil szoftverfejlesztési részleg megszűnt. Ekkor ajánlott fel Martinának egy pozíciót, Bánszki Gábor, a csapat vezetője. Azóta ő szervezi és oktatja többek közt a Skool klub foglalkozásokat is. Mindig is szeretett gyerekekkel foglalkozni, és céljának érzi, hogy megmutassa másoknak, hogy milyen jó dolog az informatika világa. A kódolás mellett imádja az állatokat, közülük is a kutyákat leginkább. Szeret kerékpározni, túrázni, aktívan pihenni.

 


Érdekelnek a Skool Klubok történetei?

Olvasd el az Egri Skool Klub bemutatkozását ITT!