Hosszútávú együttműködésben az NNG-vel

2015. 12. 16.

Egyik legelső támogatónk között köszönthettük a programjaink indulásakor a navigáció fejlesztő céget, az NNG-t, akinél a Skool történetének második műhelyfoglalkozását tartottuk. A cég azóta is elkötelezett a lányok technológiai oktatása és inspirálása iránt, ezért idén júniusban közösen elindítottunk egy sokoldalú programsorozatot, mely keretében több foglalkozást, 10 hetes tanfolyamot és karrier orientációs estet is szervezünk az NNG székházában 10-18 éves lányok számára. Az együttműködéssel az NNG nyári táboraink megvalósítását is támogatja, és közvetlenül segíti alapítványunkat abban, hogy minél több fiatal lány kaphasson betekintést a technológia világába, és ezzel inspiráljuk és motiváljuk őket arra, hogy ők is magabiztosan mozogjanak ezen a területen. Emellett az NNG-vel kialakított szoros együttműködésünknek köszönhetően még több önkéntes szakembert és női példaképet tudunk majd meghívni foglalkozásainkra, akik szívesen osztják meg tapasztalataikat, tudásukat a fiatalokkal.

NNG Skool foglalkozás

Manapság még mindig nagyon alacsony a nők aránya a technológiai területeken, pedig fontos hozadékai vannak annak, ha vegyes a csapat női és férfi létszám tekintetében. A nők empatikusabbak, nyitottabbak a kommunikáció és a kapcsolatok kialakítása felé, másképp közelítenek meg egy problémát, míg a férfiaknak is más oldalról teszik ezt. A vegyes csapatok így sokkal hatékonyabbak, és jobb teljesítménnyel dolgoznak. Az NNG is ebben hisz, és vallja, hogy a nők helye épp úgy ott van a technológia világában, mint a férfiaké. Fontos számukra, hogy a nemek aránya kiegyenlített legyen a cégben, és büszkék rá, hogy egyre több programozó kollégájuk most már nő.

A június elején indult együttműködésünk első lépéseként az NNG adott helyet múlt héten a “Programozd be a jövődet” elnevezésű karrier estünknek, melynek fókusza az egyetemek világa, valamint a külföldi ösztöndíj lehetőségek voltak. Sajnos az ítéletidő miatt csak 8 nagyon elszánt lány tudott eljönni, de nekik legalább így több idejük maradt az 5 meghívott szakemberrel beszélgetni :-) Meghívott vendégeink között volt Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője, Benyák Dóra, a Bridge Budapest ösztöndíjasa, Egyed Boglárka, az NNG tesztautomatizálási mérnöke, dr. Felde Imre, az Óbudai Egyetem kutatási dékánhelyettese, és Hovanyecz Tamás, a SocialFokus alapítója.

A következő közös programunk pedig egy egynapos műhelyfoglalkozás lesz június 20-án, 10-11 éves lány számára, akik saját játékot fejleszthetnek NNGs munkavállalók segítségével.

Az NNG és a Skool közös programjaira a Skool honlapján lehet jelentkezni, de minden esemény kint lesz majd a Facebook oldalunkon is, melyről időben értesítjük titeket. :-)