Mi a Te Skool sztorid?

2017. 07. 07.

Elindítottuk “Az én Skool sztorim” című rovatunkat, és ezzel együtt itt a lehetőség, hogy te is megoszd a TE Skool sztoridat!

2

 

 

Három év telt el az első Skoolos foglalkozás óta, több mint 1300 lány vett részt programjainkon – megannyi különböző történet, út és érdeklődés, mindenkinek mást és mást jelentett a Skoolos foglalkozás.

Lili egy véletlen folytán került kapcsolatba a technológiával, de a Skool foglalkozást követően a programozás meghatározó pont lett az életében.  A most 12 éves Lili saját fejlesztésű mobiltelefonos alkalmazásával megnyert egy rangos hazai versenyt, nemrég pedig Dublinban mutatta be applikációját a CoderDojo nemzetközi kiállításán.

Bea már gyerekkora óta tudja, hogy programozással szeretne foglalkozni, a családban látott is hasonló példát erre. Beának a Skool elsősorban azt mutatta meg, hogy nincs az érdeklődésével egyedül, és a Skoolban egy közösséghez tartozhat.

Zsófi magyarból jeleskedett és úgy volt, hogy ebbe az irányba megy tovább. Aztán, amikor 16 évesen részt vett az első Skoolos foglalkozáson rájött, hogy ez neki nagyon is tetszik. “A kódolás olyan mint egy jó vers” – vallja ő is, és szereti, ahogy ebben használhatja kreativitását. Zsófi ma már gazdaságinformatikát tanul a Corvinuson, és nyáron a Prezinél gyakornokoskodik.

Dea már óvodás korában arról álmodozott, hogy robotokat fog tervezni és programozni. A Skoolos foglalkozás megerősítette Deát álmaiban, most 12 évesen olyan robotokat szeretne tervezni, amik segítenek végtaghiányos embereknek.

 

4 lány története, dióhéjban, az 1300-ból.

 

Kedves Skoolos lány!

Szeretnénk a Te történetedet is megosztani, hogy megmutassuk a világnak, hogy érdeklődéseddel, terveiddel és kérdéseiddel nem vagy egyedül, és hogy mások is inspirációt és motivációt meríthessenek abból az útból, amit Te megjártál.

Ha szívesen megosztanád velünk és a világgal történetedet, azt nagy örömmel fogadjuk!

Ehhez kattints a lenti linkre, ahol minden további információt megtalálsz.

Megosztom Az én Skool sztorimat