Minden harmadik Skool lány biztosan a tech területet választaná

2017. 11. 20.

November 16. izgalmas nap volt a Skool életében: ma mutattuk be a Skool alumna felmérésünk eredményeit a sajtó munkatársainak. A felmérést idén ősszel készítettük el, azzal a céllal, hogy megnézzük, milyen eredményei és hatásai vannak az idén csaknem három és fél éve indult Skool projtektnek.

Amire a legbüszkébbek vagyunk, az az, hogy a lányok közül, akik valaha nálunk jártak, 64 százalék ma is foglalkozik programozással. Egy másik, számunkra nagyon fontos eredménye a felmérésnek, hogy ha a lányoknak most kellene döntenie, akkor 32 százalékuk – vagyis minden harmadik fiatal – biztosan tech területen tanulna tovább. De további 60 százalék is elgondolkodna rajta, ami azt jelenti, hogy a Skool lányok 92 százaléka karrierlehetőséget lát a tech szakmában. A Skool célja pedig pontosan az, hogy ajtót nyisson a lányok számára a jövő egyik leggyorsabban fejlődő iparágára.

Végül annak is nagyon örültünk, hogy szinte minden lány – összesen 93 százalékuk – sikerélményként élte meg a foglalkozást, ami sokak esetében azt váltotta ki, hogy a Skool programon kívül is magabiztosabb a digitális készségeket igénylő területen. Ezt már a szülők mondták el a kérdésekre adott válaszaikban.

Ha kíváncsi vagy a részletekre is, nézd meg az eredményekről készült infógrafikánkat is.

infógrafika_Skool alumna