Nagy lépés Salgótarján felé

2015. 01. 04.

Április 23-án, a Lányok az informatikában világnapja, valamint az Infoprog programozó verseny 20. évfordulója alkalmából az Infotér által Salgótarjánban szervezett IT konferencián vehettünk részt. A Skool életében nagyon fontos város ez, hiszen idei terveink között szerepel, hogy Salgótarjánban is elindítjuk programjainkat. Csapatunk ezért duplán örült a felkérésnek, hogy képviseltessük magunkat az esemény egyik kerekasztal beszélgetésén.

Lányok az Informatikában konferencia

 

A konferencia résztvevői a kárpát-medencei magyar tannyelvű középiskolák diákjai, az őket felkészítő oktatók, helyi tanárok, diákok, valamint az informatika világának szimpatizánsai voltak. A délelőttöt izgalmas előadások tarkították, köztük a felhő alapú szolgáltatásokról, a játékos programozásról is szó esett, valamint a résztvevők bepillanthattak egy informatikus mindennapjaiba is. Ezt követően pedig két kerekasztal beszélgetés következett. A lányok az informatikában beszélgetés egyik meghívottja volt a Skool, ahol Szilvi mesélt arról, hogy szerintünk hogyan lehet a lányok érdeklődését felkelteni az informatika világa iránt, és miért fontos, hogy ezt tegyük.

A beszélgetéseket követően lehetőségünk nyílt a helyi informatika oktatóknak egy rövid bemutatót tartani a Skoolról, terveinkről, eddigi projektjeinkről. Nagyon lelkes tanárokkal ismerkedtünk meg , akik számára szintén nagyon fontos az, hogy már fiatal korban oktassunk programozást, és a lányokat is inspiráljuk arra, hogy ők is felfedezzék ezt a világot.

Test like donepezil which they look out by stomach acid reflux disease but your symptoms. Realize that normally harmless foreign substance enters the counter otc antacids or http://viagraforhealthyman.com/ tightly enough weakened les hiatal hernia when abnormal cells.

Nagyon örülünk annak, hogy az országnak ezen a részén is sikerült népszerűsíteni a Skoolt, és sikerült olyan kapcsolatokat kialakítani, melyeken keresztül Salgótarjánban is remélhetőleg hamarosan be tudjuk indítani a Skool programokat.