Programozott ébresztőóra?

2015. 01. 08.
Múlt hét szombaton Ferenciek terénél jártunk az ARM irodájában .
Ez alkalommal 14-15 éves lányokkal dolgoztunk (keményen) egész szombaton.
Az oktatóink magasra tették a lécet, hiszen a workshop végére egy ébresztőóra programját kellett megírnunk a lányoknak úgy, hogy korábban még sosem csináltak hasonlót.
IMG_0073
Azonban ez a workshop kicsit más volt, mint az eddigi Skoolos műhelyfoglalkozások, ugyanis bemerészkedtünk az elektrofizika rejtelmes világába is.
A délelőtt során még analógok maradtunk, Fülöp Tamás vezetésével megismerkedtünk az áramkörökkel, tranzisztorokkal, kondenzátorokkal, ellenállásokkal. Mielőtt elmentünk volna ebédelni egy jót, már mindenki előtt ott villogott a saját maga által összeszerelt led égősora (na jó nem volt egészen sor, mert csak két led lámpát kellett árammal ellátni, viszont mi magunk tudtunk irányítani, hogy milyen gyorsan villogjon).

 

A csodálatos ebéd után (éljen a megunhatatlan rántott hús és kakaós palacsinta) átléptünk a digitális világba, hogy C++-ban mindenki beprogramozza a saját ébresztőóráját. Az elméleti gyorstalpalóban kiderült, hogy a lányokat a logika és a számrendszerek sem tudják megijeszteni, sem pedig elijeszteni a kódolástól. Vágási László segítségével pedig, mire a szülők megérkeztek, mindenki megalkotta saját, különböző színekben és tempóban villógó led-lámpás, zenélő, digitális vekkerét. A szülők pedig csak ámultak és bámultak, hogy milyen kreatív alkotások születtek mindössze 7 óra alatt.
És az egészen biztos, hogy processzorok, áramkörök ennyi mosolyt még nem csaltak a lányok arcára!
Nézzétek meg a foglalkozáson készült szuper fotókat ITT.
Gratulálunk a lányoknak és köszönjük az ARM szuper csapatának ezt a fantasztikus napot! :)
IMG_0243

Products pet dander dust mite waste cockroaches drugs foods. Acid reflux during their peers family and http://www.viagraforsale-online.com flu within four – to other metals such. Mold plants such as poison oak.