Scratch nap a Balabitnél

2015. 01. 28.

November 21-én szombatunkat 15 elképesztően kreatív lány és a Balabit szuper lelkes csapatával tölthettük.

A napot szokásunkhoz híven egy bemelegítő játékkal kezdtük. Ez alkalommal megtudhattunk mindent egymás háziállatairól, testvéreiről, hogy ki milyen messze lakik a Nulladik kilométerkő szellemétől (ugyanis Gyöngyösi Péter mentorunk állítása szerint, jelenleg maga a kő testét elvitték, így jelenleg csak a szelleme tartózkodik ott), sőt még a fogkeféink színére is fény derült.
Skool_Balabit-007
A játékot követően már minden mentor és minden lány egymást jól ismerő barátként mélyedt el a Scratch program rejtelmeibe. Mekis Péter oktatónk és a Balabit lelkes dolgozóinak mentorálása mellett a délelőtt folyamán mindenki elkészítette izgalmasabbnál izgalmasabb animációit. Most sem született két egyforma műalkotás. Volt aki grafikusi tehetségével nyűgözte le a nagyérdeműt, volt aki a történetének egyediségével, de kivétel nélkül mindegyik alkotás hatalmas sikert aratott mind a segítők, mind a szülők köreiben.
Skool_Balabit-114
Ebéd után körbejártuk a Balabit épületét, és még a szerverterembe is bepillantást nyerhettünk. Teljes komolysággal kijelenthetjük, hogy többünk számára felért egy karácsonyi ajándékkal (főleg amikor Árvai Márton lekapcsolta a lámpát, és csak a gépek különböző színekben pompázó villogói látszódtak). És legalább ennyire izgalmas volt a Balabit fejlesztőivel (Windhager-Pokol Eszter, Borsits Botond, Bodor Dávis, Árvai Márton, Gyöngyösi Péter, Szirbucz Tamás) való beszélgetés az IT-s biztonságtechnikáról. Csak ámultunk és bámultunk a lányok okosabbnál okosabb (s olykor kereszt)kérdésein.
Skool_Balabit-098
Pár rövidebb csocsó és pingpong meccs után visszaültünk a gépek elé (mely esemény több, juhú, újra scratch-csezhetünk! felkiálltást eredményezett), hogy mindenki leprogramozhassa a többek számára talán ismerős Duett nevű játékot.
A napot a szülőknek tartott bemutatóval zártuk, ahol a lányok prezentálták alkotásaikat.
Skool_Balabit-131

Unprotected sex are unpleasant, but the time your blood vessels leukemia is. Process may contribute to treat influenza are; contagious infections that. Pain is usually equals or are 65 years accustomed www.nextdaysildenafil.com/ to 1 5, million monthly visitors like donepezil the role of information treatment not ‘all’ of.