205 lány, 109 óra kódolás, 201 nap alatt – ez történt 2014-ben

2015. 10. 10.

Szinte napra pontosan egy éve kezdtünk el azon gondolkodni, hogyan tudnánk megváltoztatni Magyarországon a tech területek megítélését, amiről sokan csak így gondolkodnak: „a programozás csak fiúknak való.” Az azóta négyfősre bővült csapatunkkal és önkéntes segítőinkkel igen mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött.

Tavaly júniusban a Dealogic Hungary-nél tartott műhellyel indult el a Skool projekt hivatalosan. A célunk már ekkor az volt, hogy megmutassuk a 10-16 éves, pályaválasztás előtt álló lányoknak, hogy a technológia területén számos izgalmas lehetőség várja őket. Mindezt úgy, hogy a projektben résztvevő lányok játékos és gyakorlatorientált foglalkozásokon ismerjék meg a programozás, a prezentációs készségek és a projektmenedzsment alapjait. Azóta a Skool 15 féle foglalkozása alatt – a programozó műhelyektől kezdve, a kéthetes nyári táborunkon át egészen az iskola utáni képzésekig – összesen 205 lány több mint 100 órát kódolt. A foglalkozások mellett egy nyolcfős lánycsapattal és egy profi felkészítő csapattal– a Codie nevű sikeres startup megalapítóival – elindultunk a First LEGO League nevű nemzetközi programozó versenyen, ahol a lányok elnyerték a Fair Play különdíjat.

A fentiek megvalósításában több mint 20  partner, köztük sikeres hazai IT vállalatok, és 120 lelkes önkéntes támogatott minket. Indulásunk óta több mint ötvenszer írt rólunk a sajtó, négyszer pedig az Index címlapján is találkozhattatok a Skool-lal! ☺

Reméljük, hogy ez bado cams az év legalább ilyen pörgős lesz, mi izgatottan várjuk a folytatást, veletek!

Köszönjük Kocsis Krisztinek a szuper infógrafikát!

skool infografika 2014