Szülői beszélgetés sorozat indult az NNG-vel együttműködésben

2016. 12. 19.
Május 11-én tartottuk az idei év első szülői rendezvényét, melyen olyan anyukákat és apukákat láttunk vendégül, akik gyermekei pályaválasztás előtt állnak, és akik szerettek volna több információt megtudni a tech vállalatok való világáról.
Az esemény megrendezésében, és az idei évre tervezett szülői rendezvénysorozat elindításában stratégiai partnerünk egyik legrégebbi támogatónk, az NNG Kft.
Az eseményen számos, a tech szektorban tevékenykedő szakember vett részt előadóként.
Dojcsák Dániel, az IVSZ tartalmi igazgatója érdekes számokat és tényeket vázolt fel az informatikai szektorral kapcsolatban, és mesélt arról, miért fontos a programozás oktatása már gyermekkorban. Ezt követően dr. Szekeres Valéria, az Óbudai Egyetem professzora ismertette a 4 évvel ezelőtt készített kutatás eredményeit, melyben a technológiai és tudmányos területen megfigyelhető nemi sztereotípiákat, lányokkal szemben mutatott társadalmi előítéleteket vizsgálták. Lehoczky Zsombor a Pázmány Egyetem bionika szakos diákjaként mutatta be a szülőknek az egyetemi rendszert, a programozás fontosságát, és pályaválasztási terveit.
Az est második blokkját Boda József, a CodeCool ügyvezető igazgatója nyitotta, aki az alternatív programozás oktatásról és felnőttképzésről mesélt. Őt követte az NNG HR igazgatója, Magyari Andi, aki bemutatta, milyen lehetőségei vannak a nőknek az NNG-nél munkavállalóként, miért tartja fontosnak, hogy minél diverzebb csapatok dolgozzanak a navigációfejlesztés fellegvárában, és arról is mesélt, hogy milyenek a munkakörülmények az NNG-nél.
Az estet Petrus Ágnes, az NNG egyik fejlesztője zárta előadásával, aki háromgyerekes anyaként saját élettörnétén keresztül mutatta be egy technológus hölgy pályáját.
Az érdeklődő szülőkkel ezt követően mi is beszélgettünk a Skool és a KódGarázs terveiről, legfrisseb híreinkről.
Köszönjük az NNG-nek a vendéglátást, és azt, hogy elhivatottan támogatják nem csak a lányok tech oktatását, hanem azt is, hogy a szülők is minél jobban képben legyenek a digitális világ fejlődésével, a gyermekeik számára a tech szektorban rejlő lehetőségekkel.
Az NNG-vel az idei évben megújított együttműködésünk keretében egy újabb szülői rendezvényt is tervezünk az őszi hónapokban.