06 70 421 4123
hello@skool.org.hu

A SKOOL STORY

Sok sikeres vállalkozáshoz hasonlóan a Skool története is egy szerencsés találkozással kezdődött. Társalapítónk, Koleszár Szilvi így emlékszik a kezdetekre

2013-ban egy senior kutató ösztöndíj keretében az USA-ba utaztam, hogy a munkáltatói márkanévvel kapcsolatos kutatásokat végezzek. Már a legelső héten találkoztam egy témával, mely egyre inkább befészkelte magát a gondolataimba: hogyan vonjunk be fiatalokat a technológiába, hogyan tegyük érdekessé ezt a „fiúsnak” tartott világot a lányok számára? Az inspiráló new york-i közegben úgy döntöttem, merek nagyot álmodni. A kihívás: létrehozni egy profi csapatot, összeszedni a pénzt, és elindítani egy magyar lányokra szabott programot 4 hónap alatt és 7000 km távolságból.

Ismeretlen magyar ösztöndíjasként felvettem a kapcsolatot a legnagyobb szervezetekkel és alapítóikkal, akik hihetetlenül készségesen mesélték el, ők hogyan csinálták. A közös munka során rengeteg olyan dolgot tanultam, ami megalapozta a Skool sikereit, és a mai napig meghatározza fejlesztési irányainkat: hálózati együttműködés, tudásmegosztás, közösségépítés, csapatmunka, pozitív hozzáállás. És ez a legfontosabb üzenetünk forrása is: ne féljetek kipróbálni azokat a területeket, amelyekről mások esetleg azt mondják, hogy nem nektek való, és a saját inspirációitok és tapasztalataikat alapján válasszatok karriert!”

Néhány év alatt egyedülálló tapasztalatra tettünk szert abban, miként kell a programozást élményszerűen tanítani, hogy a gyerekek átélhessék a kreatív alkotás és felfedezés élményét. Ma már ott tartunk, hogy a határainkon túl is mesélünk sikereink titkáról, és a technológia szektor meghatározó vállalatai és szakemberei segítik a munkánkat.

Ám a történet legizgalmasabb fejezete most kezdődik. Állandóan változó technológiai környezetünk arra ösztönöz minket, hogy újraértelmezzük a tanulási folyamatot, hogy ezentúl ne csupán a kódolásra fókuszáljunk, hanem a Skool segítségével a jövő kódját adjuk át.
Továbbra is olyat történetet szeretnénk, amilyet itthon még nem csinál senki. Amiben a legelsők és a legjobbak vagyunk, de a főszerepet elsősorban nem mi játsszuk, hanem a gyerekek, a szülők, a mentorok és oktatók, valamint támogató partnereink. Amiben még tágabb teret adunk az élmény alapú ismeretszerzésnek, a közös felfedezés örömének. Ami technológiai fókuszú, de játékos, szerethető, emlékezetes és alapvetően ingyenes.

A tanulási folyamat és a tanári szerep újraértelmezésével, az iskolai keretek között nem elsajátítható ismeretanyaggal, a szülők fokozottabb bevonásával és támogatóink számára releváns témakörök felvétesével nem pusztán egyedülálló képzési lehetőségeket kívánunk nyújtani, hanem minden partnerünket izgalmas, inspiráló és jövőbe mutató utazásra hívjuk.

A Skool csapat

Major Zsófi

Guzsaly Péter

Koleszár Szilvi

Mekis Péter

Hervoly Márk

Szakolczay Klára

Kurátor

Csatlakoznál a hozzánk?

3000+
Résztvevő
50,000+
Órányi programozás
600+
Önkéntes mentor
210M
Reklámérték