06 70 451 7867
hello@skool.org.hu

Südi Bea

BME, Mérnökinformatikus hallgató, Cloudera, Software Engineering Intern
5 márc 2020

Südi Bea

/
Posted By
/
Comments0

Südi Bea vagyok, március óta a BlackRock Hungary fejlesztői csapatát erősítem Analyst-ként. A Skoollal még gimiben találkoztam először, azóta pedig ha időm engedi, visszajárkálok mindenféle foglalkozásra mentorként, de szerveztünk már Bugir Zsófival meetupot is a Skooleeknak 😃

Mi szerettél volna lenni?

Én mindig is informatikával szerettem volna foglalkozni 🙂

Mi az, amivel nap, mint nap foglalkozol a munkahelyeden?

Egy szóban összefoglalva: tanulok. Szerencsének érzem magam, mert bár még csak pár hónapja vagyok itt, rengeteg inspiráló emberrel találkoztam már, és egy nagyon-nagyon támogató környezetbe kerültem bele. Bár korábban dolgoztam már gyakornokként egész sokat, de mégis most ez az első igazi “felnőtt” munkám, és izgatottan várom, hová fogok fejlődni a következő évek során.

Mit gondolsz, mi ennek az iparágnak a legnagyobb vonzereje? És mik a leghamisabb mítoszok?

Szerintem a folyamatos innováció, és fejlődésre való lehetőség. Minden nap kitalálnak és kitalálhatsz valami újat és izgalmasat, amivel akár sok ezer ember életét könnyítheted meg és teheted jobbá. Leghamisabb mítosz? Hogy lányként nem vagy rá képes 😃 Meg, hogy pár hónap alatt profivá válhatsz.

Szerinted melyik lesz a következő évek meghatározó technológiája, és miért?

Őszintén szólva fogalmam sincs, annyira széles spektruma van már a technológiáknak, mindenhol bujkálhatnak kincsek, amik egyszer csak napvilágra kerülnek 😃

Reálisnak tartod, hogy kialakul egy virtuális valóságtér, ahol éljük az életünket? Ha reálisnak tartod, hogyan képzeled el és milyen érzéseket vált ki belőled? Ha nem, akkor miért nem?

Részben igen, és vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban, egyrészt sokkal közelibbé tenné a távoli ismerősökkel való kapcsolattartást, és lehetne több “közös programot” szervezni, viszont a ténylegesen a környezetben lévő emberekkel is csak így kommunikálnánk (emberi lustaság 😕), ami szerintem azért szomorú.

Hogyan fog változni a tanulás és tudásmegosztás a technológia hatására?

Szerintem már most is jó úton haladunk, és rengeteg új lehetőség van arra, hogy minőségi oktatásban részesüljünk általa, gondolok itt leginkább a coursera-s, udemy-s kurzusokra, ahol már a legnagyobb egyetemek hallgatóivá válhatunk otthonról a kanapén ülve. De szerintem lassan mindenki kezdi felfedezni az internetben rejlő lehetőségeket, és már bármilyen témában találhatunk oktatóanyagokat, nem mindenhol csak a programozós tutorialok vannak. Nagyon remélem, hogy ezt az iskolák is felfedezik lassan, sokkal színesebb, változatosabb módon lehetne oktatni, ha lenne rá egy kis nyitottság.

Te magad kit tekintesz példaképnek, honnan merítesz inspirációt?

Szerintem a példaképeim legtöbbjét a Skoolon keresztük ismertem meg: Bíró Juli, Rimay Zoé, ők hatalmas lendületet adtak, hogy elinduljak ezen az úton. Rengeteg motivációt/inspirációt jelent a Bugir Zsófival való barátságunk, az ő végtelen energiája és kreativitása mindig átragad rám is.

Mi a legnagyobb büszkeséged tech szakemberként?

Arra ,hogy 1 évvel a diplomázásom előtt már több nagy cég vetekszik azért, hogy hozzájuk menjek majd dolgozni – és ezt köszönhetem részben a Skoolnak is. Na meg a tavalyi Skooltalks-aink Zsófival, nagyon jó volt látni, hogy ennyi lány eljött azért, hogy beszélgessen velünk, és utána mindenki jó kedvvel és rengeteg motivációval ment haza.

Ha csak egy tanácsot adhatnál a lányoknak egy sikeres tech karrier elindításához, mi lenne az?

Ne féljetek belevágni és kérdezni! Nincsen rossz kérdés, és persze mindenki járt már ebben a cipőben, az emberek általában nagyon segítőkészek, az összes apró kérdésre szívesen válaszolnak.

Leave a Reply