06 70 451 7867
hello@skool.org.hu

Kálmán Orsolya

Lufthansa Sytems Hungária Kft., Konzulens, Légi informatikai tanácsadó, Change Manager/Business Analyst
5 márc 2020

Kálmán Orsolya

/
Posted By
/
Comments0

Kálmán Orsolya (Orsi) vagyok. A Lufthansa Sytems Hungária Kft-nél dolgozom Consultant munkakörben. Konkrétabban légi informatikai tanácsadó vagyok, jelenleg Change Manager/Business Analyst pozíciót töltök be.

Mi a te szupererőd?

A szupererőm, hogy kibogózok és elsimítok minden problémát 🙂

Mi szerettél volna lenni?

Kozmetikus, állatgondozó.

Mi az, amivel nap, mint nap foglalkozol a munkahelyeden?

Segítek, hogy azok akik repülőjegyet vesznek, a számukra legkedvezőbb, igényeiknek legjobban megfelelő utazást és szolgáltatásokat kapják. Ehhez a tapasztalt, az ügyfeleket jól ismerő emberektől kapok információkat. Majd ezeket az igényeket lefordítom a fejlesztőknek. Amikor végeztek a kódolással megvizsgálom, hogy a megoldások, amiket kitaláltunk jól működnek-e. Ezután elérhetővé tesszük az új funkciókat az embereknek, akik reményeink szerint boldogan és elégedetten használják őket.

Mit gondolsz, mi ennek az iparágnak a legnagyobb vonzereje? És mik a leghamisabb mítoszok?

Az informatikában van a jövő minden erre halad, illetve egy csomó dolog erre épül. A mindennapjaink része és így IT szakemberként mi is alakítjuk a jövőt. Mítoszok: az ITban csak fejlesztők vannak, akik naphosszat sötétben kódolnak és fura geekek.

Szerinted melyik lesz a következő évek meghatározó technológiája, és miért?

A mesterséges intelligencia és a robotok meghatározóak lesznek, mert az emberi erőforrás egyre drágább, illetve a veszélyes, monoton munkák ezekkel is elvégezhetőek. Remélhetőleg így az emberek kreatívabb munkákat végezhetnek vagy több szabadidejük lesz.

Reálisnak tartod, hogy kialakul egy virtuális valóságtér, ahol éljük az életünket? Ha reálisnak tartod, hogyan képzeled el és milyen érzéseket vált ki belőled? Ha nem, akkor miért nem?

Sokan már most is már életük egy részét a virtuális valóságban töltik, viszont a biológiai szükségletek kielégítése (pl.evés) miatt nem tartom a reálisnak a mi életünk során hogy ez ki alakuljon, hogy időnk 100%-ában a virtualitásban legyünk.

Hogyan fog változni a tanulás és tudásmegosztás a technológia hatására?

A tanulás sokkal inkáb személyre szabott lesz. Mindenki a saját ütemében fog tudni haladni. Én az online kurzusoknál érzem, hogy a technológia lehetővé fogja tenni, hogy a virtuális térben szerezzünk tudást ismereteket, ami csak egy kivetülés, nem rontható el, nem okozható kár benne a gyakorlás során.

Szerinted milyen lesz a 2030-es években a modern oktatás?

Globális. A tanulók és a tanárok nem találkoznak nap mint nap fizikailag. A föld/ország bármely pontjáról be lehet jelentkezni. Illetve mindenki egyedi ütemterv szerint halad, sok konzultációs alkalommal. Az informatikai eszközök teljesen beépülnek a tananyag szolgáltatásba és annak generálásába.

Te magad kit tekintesz példaképnek, honnan merítesz inspirációt?

Igyekszem nyitott szemmel járni és keresem a nem szokványos életutakat ez adja az inspirációt a munka magánélet egyensúly folyamatos alakításához.Illetve szerencsés vagyok, mert női vezetőim is vannak, akik kiváló szakmai példaképek.

Mi a legnagyobb büszkeséged tech szakemberként?

Helyt álltam több külföldi projekten, és a munkám miatt kitüntettek. Mindezt egy cégen belüli karrier váltásomnak köszönhetem.

Ha csak egy tanácsot adhatnál a lányoknak egy sikeres tech karrier elindításához, mi lenne az?

Bátorság, kíváncsiság, kitartás! Ha van egy álmod kövesd, ha még nincs tartsd nyitva a szemed, és figyelj milyen lehetőségeket hoz eléd az élet!

Leave a Reply