06 70 451 7867
hello@skool.org.hu

Ördög-Andrási Judit

Spotify, Senior backend engineer
5 márc 2020

Ördög-Andrási Judit

/
Posted By
/
Comments0

Ördög-Andrási Judit vagyok, senior backend engineer a Spotify stockholmi irodájában.

Mi a te szupererőd?

A szupererőm, hogy nem zavarnak a spoilerek, akkor is ugyanannyira élvezem a filmet, ha tudom, mi a vége.

Mit gondolsz, mi ennek az iparágnak a legnagyobb vonzereje? És mik a leghamisabb mítoszok?

Számomra a legfontosabb, hogy nincs két teljesen ugyanolyan megoldandó probléma, állandóan új kihívásokkal találkozom, és emiatt folyamatosan pezseg az agyam. Szerintem nagyon sok szoftverfejlesztéssel kapcsolatos mítosz terjeng a köztudatban. Számomra az egyik legzavaróbb, hogy a fejlesztők magányos, introvertált lények, akik egyedül dolgoznak, lehetőleg egy ablaktalan pincehelyiségből. Az én munkakörömben elképesztően fontos a csapatmunka és a többi fejlesztővel való együttműködés. Egyedül szerintem kevés ember lenne képes egy Spotify kategóriájú terméket fejleszteni 🙂

Szerinted melyik lesz a következő évek meghatározó technológiája, és miért?

Szerintem ezt helyesen megjósolni felér egy lottó ötössel, szóval ahelyett, hogy tippelnék a jövő technológiáját illetően, én inkább arra tennék téteket, hogy mik azok a tulajdonságok, amikre szükség lesz a jövőben. A folyamatos tanulni akarás, kitartás és kíváncsiság olyan értékek, amikre biztosan hasznosak lesznek minden fejlesztő számára.

Te magad kit tekintesz példaképnek, honnan merítesz inspirációt?

Nagyon széles skálán mozognak az emberek, akikből inspirációt merítek. Azok közé a szerencsések közé tartozom, akiket rengeteg segítőkész ember vesz körül, számomra ők jelentik az egyik legnagyobb inspirációt. Ők azok, akik önzetlenül segítenek helyrebillenni, ha például az imposztor-szindrómám miatt leginkább láthatatlanná válnék. De nagyon sok olyan fejlesztővel is találkozom, akik a munkájuk, könyveik, ötleteik segítségével nap mint nap pozitív hatással vannak renget ember életére. Az ő munkájuk mindenképp olyan példa a számomra, amit nagyon szeretnék elérni.

Mi a legnagyobb büszkeséged tech szakemberként?

Nagyon büszke vagyok rá, hogy a Spotify fejlesztőjeként egy olyan terméken dolgozhatok, ami ennyi ember életét teszi a zene révén szebbé. Belegondolni is durva, hogy ez nagyjából 22 Magyarországnyi ember használja az alkalmazást hónapról hónapra. Ritka az is, hogy komment nélkül marad, amikor valaki megtudja rólam, hogy a Spotify-nál dolgozok. És a sok felhasználóval persze nagyon sok kihívás is jár, ami iszonyat motiváló.

Ha csak egy tanácsot adhatnál a lányoknak egy sikeres tech karrier elindításához, mi lenne az?

Ne féljetek irányt, szakmát váltani. Ehhez sosincs késő. Én 6,5 évet töltöttem a Műegyetemen egy olyan szakon, amiről már viszonylag korán éreztem, hogy nem szeretném gyakorolni. De végigcsináltam a szakor csupán azért, mert féltem attól, hogy mi lesz velem egyetemi diploma nélkül, vagy mi lesz, ha nem sikerül fejlesztőként elhelyezkednem. Ha egy tanácsot adhatnék az akkori önmagamnak, akkor ez lenne az.

Leave a Reply