06 70 451 7867
hello@skool.org.hu

Komádi Krisztina

Rendszerinformatika Zrt., IT Flotta Manager
5 márc 2020

Komádi Krisztina

/
Posted By
/
Comments0

Komádi Krisztina vagyok IT Flotta Manager.

Mi a te szupererőd?

A szupererőm a mosolyom és a jókedvem 🙂

Mi szerettél volna lenni?

Kislányként színésznő, kamaszként Rocksztár, aztán beszívott a sales világa, és nem bántam meg :).

Mi az, amivel nap, mint nap foglalkozol a munkahelyeden?

Azon dolgozom, hogy minden cégnél olyan eszközökön dolgozzanak a dolgozók, amit otthon is szívesen használnának. Ha olyan gyors lenne az irodában az internet: mind a laptopon, mind a telefonon, hogy öröm legyen rajta dolgozni. Ha minden munkához szükséges IT eszköz a legmodernebb és leggyorsabb lenne, és ha nem lenne olyan, hogy egyszer csak eltűnik az, amit épp csináltam, vagy nem jön meg egy várva várt email. Azon dolgozom, hogy mindenki számára a munkahelyeken fontos legyen a biztonság, és ugyanolyan gyors legyen otthonról dolgozni, mint bent az irodában.

Mit gondolsz, mi ennek az iparágnak a legnagyobb vonzereje? És mik a leghamisabb mítoszok?

Ha egy cég gond nélkül, úgy működik, hogy észre sem veszi a háttérben “dolgozó” eszközöket és szolgáltásokat, és mindezt úgy ha az én segítségemmel alakítottuk ki az nekem maga a menyország. Tévhit hogy egy nő ne tudna tanácsot adni, megérteni és hiteles lenni az IT világban, sok esetben sokkal hamarabb megértem, hogy “hol szorít a cipő”, vagy mi lehet a baj, és hamarabb észreveszek dolgokat mint egy férfi.

Szerinted melyik lesz a következő évek meghatározó technológiája, és miért?

Szerintem egyre többet fogjuk használni a mobiljainkat a hétköznapokban és egyre kevesebb időt kell majd a irodában tölteni.

Reálisnak tartod, hogy kialakul egy virtuális valóságtér, ahol éljük az életünket? Ha reálisnak tartod, hogyan képzeled el és milyen érzéseket vált ki belőled? Ha nem, akkor miért nem?

Reálisnak tartom, de megijeszt, hogy már most is mennyire keveset használjuk ki a női megérzéseinek, és mennyire keveset beszélünk egymással, vagy találkozunk személyesen az ügyfeleinkkel vagy a partnereinkkel.

Hogyan fog változni a tanulás és tudásmegosztás a technológia hatására?

Már most is sokkal könnyebben lehet megszerezni a hiányzó információkat, és sokkal egyszerűbb információt gyűjteni bármiről. Ez csak még könnyebb lesz 🙂

Szerinted milyen lesz a 2030-es években a modern oktatás?

Nagyon remélem hogy csak a digitális eszközökben lesz robbanásszerű fejlődés, és nem váltja ki a tanárokat a digitális oktatás.

Te magad kit tekintesz példaképnek, honnan merítesz inspirációt?

Azokat az embereket tekintem példaképnek, akik a mindennapi életemben olyan tettek vagy mutattak, amitől fejlődni tudok. Sok ilyen ember van körülöttem, de a korábbi vezetőim és tanáraim és ide tartoznak. A külföldi nagyon közül Steve Jobs-ot emelném ki az ő makacssága, kitartása számomra példaértékű.

Mi a legnagyobb büszkeséged tech szakemberként?

Hogy a top magyarországi vállalatok felső vezetőivel tudok nap, mint nap tárgyalni, kíváncsiak rám, érdekli őket miben tudnak még jobbá válni. Öröm az amikor kikérik a véleményemet, és segíteni tudok nekik nap mint nap.

Ha csak egy tanácsot adhatnál a lányoknak egy sikeres tech karrier elindításához, mi lenne az?

Ne féljenek egy korábban férfiasnak mondott szakmába belevágni, hiszen nőként ugyanúgy hatalmas sikereket tudunk elérni sőt 🙂 !

Leave a Reply