06 70 451 7867
hello@skool.org.hu

Fekete Andi

Varian Medical Systems, Software developer
5 márc 2020

Fekete Andi

/
Posted By
/
Comments0

Software developer vagyok a Varian Medical Systemsnél.

Mi a te szupererőd?

Hobbim a rajzolás és a dobolás. a szupererőm, hogy macskasuttogó vagyok.

Mi szerettél volna lenni?

Cukrász.

Mi az, amivel nap, mint nap foglalkozol a munkahelyeden?

Szoftverfejlesztő vagyok egy csapatban, ami az egész cégnek gyárt tesztkeretrendszert. Ez azt jelenti, hogy azzal a programmal amit írunk, mások tudnak olyan kódot írni, ami rábízza a számítógépre a folyamatosan ismétlődő, hosszú teszteket. Ezeket sajnos gyakran le kell futtatni, ha nem akarnak hibás programot kiadni a fejlesztők, viszont sokáig tartanak és elég unalmasak tudnak lenni. Ezért mi segítünk a tesztelőknek, hogy betanítsák a számítógépüket arra, hogy az futtassa a tesztet. A legtöbb napom egy kávéval és beszélgetéssel indul a csapattársaimmal. 5-en vagyunk, ezért könnyen meg tudunk beszélni mindent, ha probléma akad. Még ebéd előtt gyorsan átbeszéljük, ki mivel fog foglalkozni és segítünk egymásnak, ha valaki elakad. Napközben programozgatok, beszélünk a többi csapattal, segítünk nekik a tesztfejlesztésben. Néha otthonról is tudok dolgozni, amiben az a legjobb, hogy a macskáim is sokszor besegítenek 🙂

Mit gondolsz, mi ennek az iparágnak a legnagyobb vonzereje? És mik a leghamisabb mítoszok?

Elterjedt mítosz, hogy juniorként 0 tapasztalattal simán hazaviszel havi 300ezret, viszont tény, hogy jól lehet keresni. Számomra a szoftverfejlesztés legnagyobb vonzereje a folyamatos fejlődési lehetőség.

Szerinted melyik lesz a következő évek meghatározó technológiája, és miért?

Nagyon jön fel a Python, amerikai kollégáinktól halljuk, hogy már az iskolában tanítják a gyerekeknek.

Reálisnak tartod, hogy kialakul egy virtuális valóságtér, ahol éljük az életünket? Ha reálisnak tartod, hogyan képzeled el és milyen érzéseket vált ki belőled? Ha nem, akkor miért nem?

Valamilyen szinten már kialakult, hiszen a mindennapos kapcsolattartás már a szociális médián keresztül történik. Remélem azért ennél nem lesz “rosszabb” a helyzet és megtanulunk egy egészséges megosztást kialakítani a virtuális és a való élet között.

Hogyan fog változni a tanulás és tudásmegosztás a technológia hatására?

Már az érettségi tételeket is Google doc-on osztottuk meg és az egyetemen megszokott volt a cikkeket különböző ingyenes forrásokból összehalászni. A Kindle-ömre bármilyen könyvet azonnal megvehetek és YouTube-on szinte minden témáról azonnal találok oktatóvideót. Nehezen tudom elképzelni, hogyan fog ez változni és még kényelmesebbé válni, de kétlem, hogy a szüleim elhitték volna, ha azt mondják nekik az egyetemen, hogy a gyerekeik már a telefonjukról el tudják olvasni majd az órához szükséges könyveket.

Szerinted milyen lesz a 2030-es években a modern oktatás?

Remélem interaktívabb 🙂 Az is jó lenne, ha jobban személyre tudnák szabni az iskolák a tantervet, képességek és érdeklődés szerint

Ha csak egy tanácsot adhatnál a lányoknak egy sikeres tech karrier elindításához, mi lenne az?

Merjetek újítani, merjetek hangot adni a véleményeteknek.

Leave a Reply